Powered by ProRail

Opgelost

Vanwege lekkages in het nieuw aangelegde brandblussysteem was er tijdelijk geen goed werkend brandblussysteem aanwezig op emplacement Pernis. Dit was de reden om het emplacement tijdelijk buiten gebruik te nemen. In januari 2023 zijn de lekkages verholpen, maar bij nieuwe testen ontstonden nieuwe lekkages. Daarop zijn extra adviseurs aangetrokken om de vraag wat hier precies aan de hand was en hoe het opgelost kon worden te beantwoorden. Van maandag 20 februari tot en met donderdag 2 maart is de oplossing, die bestond uit het verstevigen van iedere verbinding in het systeem, uitgevoerd en getest. Op maandag 6 maart 12:00 uur kan weer gereden worden met gevaarlijke stoffen op Pernis.

 

Regiodirecteur Helga Cuijpers: “Ik ben voor alle betrokken vervoerders, terminals en verladers opgelucht dat Pernis weer zonder logistieke beperkingen beschikbaar is. Het heeft langer geduurd dan we gehoopt en verwacht hadden. Dat kwam door de complexe werkzaamheden. Ik wil iedereen extern en intern die zich heeft ingezet om de logistiek, gegeven de beperkingen, draaiende te houden en degenen die de werkzaamheden tot een goed einde hebben gebracht hartelijk danken.”

Ik wil iedereen die zich heeft ingezet om de logistiek, gegeven de beperkingen, draaiende te houden hartelijk danken.
– Helga Cuijpers regiodirecteur bij ProRail

Vervolg

De werkzaamheden op Pernis zijn hiermee nog niet afgerond. De komende periode gaan we hard aan de slag om de laatste werkzaamheden te verrichten. Zo moet het systeem nog gespoeld worden om ervoor te zorgen dat zand, stenen en mogelijk ander materiaal uit de leidingen verdwijnt. Maar ook moeten er nog calamiteitenwegen aangelegd worden, gaan we verlichting plaatsen en zullen we hekwerken verwijderen.

 

Vanaf maandag 6 maart is het emplacement dus weer volledig in te zetten. Dat wil niet zeggen dat direct alles weer gelijk kan rijden daar. Onze collega’s van capaciteitsverdeling werken er hard aan om voor het komend weekend de plannen aan te passen en tot die tijd kunnen de vervoerders hun wensen met verkeersleiding afstemmen.

Dit bericht staat ook op de website van prorail.nl.

Emplacement Pernis weer in gebruik genomen

Updates