Powered by ProRail

Op emplacement Pernis is de situatie onveranderd en mag er nog niet gerangeerd worden met wagons met gevaarlijke stoffen. De afgelopen week is de integriteit van de huidige blusvoorziening op Pernis met ingenieursbureaus, aannemers, leveranciers en ProRail specialisten onderzocht.


Op dit moment zijn er nog meerdere zaken die nader bekeken moeten worden, voordat een prognose van herstel afgegeven kan worden. ProRail begrijpt dat dit onwenselijk is en doet er alles aan om een toekomstbestendige oplossing te vinden.

emplacement Pernis, gevaarlijke stoffen, blusvoorziening

Op Pernis blijven de terminals bereikbaar. De beperkingen veroorzaken in de huidige situatie in veel gevallen extra logistieke behandelingen op andere locaties voor treinen met gevaarlijke stoffen. Het gaat om 10 treinen per dag. Deze kunnen op andere emplacementen verwerkt worden. ProRail probeert de logistieke hinder voor partijen te minimaliseren. Voor treinen zonder gevaarlijke stoffen gelden geen beperkingen.

 

Begin maart zal een update worden verstuurd over de situatie op Pernis. Indien er voor die tijd meer duidelijkheid is dan informeert ProRail u hierover.

 

Lees hier ook het vorige nieuwsbericht over deze situatie.

emplacement Pernis, gevaarlijke stoffen, blusvoorziening

Updates