Powered by ProRail

20 juni 2024

 

 

Omleidingen goederenvervoer tussen november ’24 en  mei ’26

 

Vanaf november dit jaar tot en met mei 2026 vinden omvangrijke werkzaamheden plaats tussen Emmerich-Oberhausen in Duitsland door de Duitse infrabeheerder DB InfraGo, aan het zogeheten ‘Derde Spoor’.

 

Tijdens deze periode kan gedeeltelijk en soms geen gebruik worden gemaakt van de grensovergang Zevenaar-Emmerich en de Betuweroute in Nederland. Treinen in Nederland worden in deze periode deels omgeleid via Oldenzaal-Bad Bentheim v.v. en voornamelijk via Venlo-Kaldenkirchen v.v. In het totaal gaat het om 80 weken werkzaamheden waarvan 20, niet aaneengesloten, de grensovergang Zevenaar-Emmerich niet te gebruiken is, als gevolg van dubbelsporige werkzaamheden. In de andere 60 weken is het traject Emmerich-Oberhausen enkelsporig te berijden. De afgelopen jaren zijn er intensieve voorbereidingen gedaan om de omleidingen in deze periode in goede banen te leiden.

webinar, omleiding, ProRail, emmerich, oberhausen, zevenaar

Graag nodigt ProRail u uit op 3 juli van 9:30 tot 11:00 voor een webinar via een Teams sessie over deze ’80-weekse’. ProRail brengt u dan graag op de hoogte van de laatste stand van zaken over de voorbereidingen, de capaciteiten in treinpaden in deze periode op de diverse routes, de lessons learned uit de recente omleidingsperiodes en nog veel meer. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.

 

Het webinar is bedoeld voor vervoerders, verladers, terminals en havenbedrijven.
De uitnodiging voor deze Teams sessie wordt later deze week verzonden via accountmanagement@prorail.nl. Mocht u deel willen nemen, maar op 24 juni geen Teamslink hebben ontvangen, stuurt u dan een mail naar accountmanagement@prorail.nl.

webinar, omleiding, ProRail, emmerich, oberhausen, zevenaar

Updates