Powered by ProRail

Om veilig onderhoud aan de bovenleiding op verschillende emplacementen mogelijk te maken is in overleg met vervoerders een onderhoudsrooster voor overdag samengesteld. In deze onderhoudsroosters moet veilig gewerkt kunnen worden aan de bovenleiding. Daarom wordt de bovenleiding in delen afgeschakeld. Bij het afschakelen moet er voldoende afstand zitten tussen de spanning voerende delen en het werkgebied, een zogenaamde “buffergroep”.

Het maken van geaarde buffergroepen gebeurd door het inbrengen van leidingonderbrekers en aardschakelaars. Deze leidingonderbrekers en aardschakelaars worden op afstand bedienbaar gemaakt zodat voor het spanningsloos maken en aarden van de bovenleiding groep minder tijd nodig is en dit dus niet ten koste gaat van de netto werktijd. De werkzaamheden vinden plaats op 7 locaties op de emplacementen in het havengebied.

leidingonderbreker

Na deze aanpassing wordt het mogelijk om overdag het onderhoud van de bovenleidingwerkzaamheden op een efficiënte en veilige manier uit te voeren en is het mogelijk om voldoende bij te sturen zodat goedervervoer niet verder belemmerd wordt. De werkzaamheden vinden plaats op 7 locaties van de emplacementen. De eerste twee leidingonderbrekers/aardingen op Maasvlakte West worden voorbereid in de reguliere TVP’s in week 50 en 51. In de tweede week van januari worden ze geplaatst in de reguliere TVP.

Updates